Március 30-án osztották ki az InnoMax innovációs Díjakat. Az Invitel-csoporthoz tartozó Invitech Solutions megújult infokommunikációs pályázatának középpontjában a közérdeket szolgáló innovációk támogatása állt és a cégek mellett külön díjazták a nonprofit szervezeteket is.

A 2009-ben alapított díjra három kategóriában – Business, Nonprofit, InnoApps – lehetett nevezni. A több szempontból is megújult kiírásra rekordszámú, mintegy 160 nevezés érkezett. Nagyon jól szerepeltek a mostani fordulóban a nonprofit pályázatok az Invitech Solutions által szervezett innovációs versenyen. A Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett Nonprofit kategória izgalmas feladatot adott a zsűrinek. A nonprofit szegmensben ugyanis rekordszámú pályázat érkezett, a beadott pályaművek száma elérte a 130-at és öt szervezet is díjazott lett magas színvonalú anyagával. A vállalatcsoport a civil szférából érkező pályázatok elbírálásánál a tavalyi évtől még szorosabban együttműködik a Magyar Adományozói Fórummal (MAF).

 „Az Invitel már 2014-ben nagy sikerrel vett részt a MAF által kiírt Társadalmi Befektetések Díj pályázaton. 2014-ben 'Az év társadalmi befektetési programja' kategóriában második helyezést, a 'Leginnovatívabb támogatói program' kategóriában pedig harmadik helyezést ért el. Ezt követően is folyamatosan kapcsolatban álltunk a céggel, és a tavalyi évtől pedig már az InnoMax Nonprofit pályázat meghirdetésében és a beérkező pályaművek előválogatásában is aktívan részt vesz a szervezetünk" – mondta Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója, az InnoMax zsűri tagja.

A civil szervezetek a Nonprofit kategóriában többek között fenntarthatósági, oktatási és egészségügyi területet érintő, valamint a hátrányos helyzetű régiók felzárkóztatását és a társadalmi esélyegyenlőséget támogató infokommunikációs fejlesztésekkel, projektötletekkel pályázhattak.

Dr. Molnár Klára szerint a vállalati üzleti díjak sorában az InnoMax Nonprofit Díj egyediségét és erősségét az jelenti, hogy a pályázat nagy hangsúlyt fektet a civil szervezetek infokommunikációs (ICT) fejlesztéseire. Az igazgatónő hozzátette: a civil pályázatok elbírálásánál fontos szempont lehet, hogy az adott szervezet által kiemelt társadalmi ügy és az infokommunikációs fejlesztések miként tudnak egységet alkotni, és az együttműködés miként segíthet szélesebb társadalmi rétegeket is.

A Trend FM-mel készült interjú a díjátadóról az alábbi linken érhető el:

http://trendfm.hu/cimlap/innomax-dij-uzleti-segitseg-a-nonprofit-szferaban-8368

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai