Több tucat jótékonysági programot támogat a Tesco


Tesco On valaszt mi segitunk 2017 osz infografikaLezárult a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának harmadik fordulója, országszerte 47 szervezet projektje nyerte el az egyenként 400 000 forintos támogatást. Az áruházlánc vásárlói összesen több mint két és fél millió szavazatot adtak le, ebből a "LURKÓ" Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány támogatói dobták be a legtöbb zsetont, de a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete és a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány szavazói is kiemelkedően aktívak voltak.

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói, munkatársai élnek. Ezért is hirdette meg már harmadik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A programra ezúttal is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket.

A program áruházi szavazási szakaszában a Tesco vásárlói ezúttal összesen 130 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat. Az október 3. és 31. között tartó szavazási időszak alatt országosan a legtöbb zsetont a Kecskemét Izsáki úti hipermarketben dobták be, de a győri Mécs László utcai szupermarket és a Szeged Extra áruház vásárlói is nagyon aktívak voltak. A több mint két és fél millió bedobott zsetonnak köszönhetően a Tesco 47 program megvalósulását támogatja összesen 18,8 millió forinttal.

A szervezetek sokszínű, kreatív pályázatokkal küzdöttek a voksokért. Országosan a legtöbb szavazatot a „LURKÓ” Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány gyűjtötte, a legnépszerűbb kategóriának pedig ezúttal az egészséges életmód kialakítását, fenntartását célzó bizonyult. A pályázatnak, a Tesco támogatásának és a vásárlók szavazatainak köszönhetően országszerte fiatalok tanulhatják meg, hogyan segítsenek bajbajutott társaikon, épülhet és megszépülhet több játszótér is, még több terápiás kutyát tudnak kiképezni, illetve újabb élelmiszermentő programok tudnak a jövőben elindulni.

A Tescónál fontosnak tartjuk, hogy tegyünk azoknak a közösségeknek a fejlődésért, melyek áruházaink környékén élnek. Fantasztikus érzés látni a szervezetek lelkes önkénteseit kampányolni áruházainkban, ahogy az átadó ünnepségeken a megújult udvarukat felfedező gyerekeket, vagy az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokat hallgató, esetleg környezetük megszépítéséért közösen dolgozó idősebbeket is. Örülünk, hogy vásárlóink szavazatainak köszönhetően még több ilyen boldog pillanatban lehet majd részünk. Köszönjük a támogatásukat!” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai