Hat cég vehette át a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegyét


csoportkep 2Egy társadalmi célú vállalati program eredményességét, színvonalát nem pusztán a támogatásokra fordított összegek nagysága határozza meg, ahogy a civil szervezeteknél sem az összegyűjtött és felhasznált összegek árulkodnak arról, hogy az adott szervezet mennyire végzi szakmailag jól és hatékonyan a munkáját.

Ezért tartotta fontosnak a Magyar Adományozói Fórum, hogy a támogatások terén már több évtizedes tapasztalattal bíró hazai vállalatok és támogatásosztó alapítványok szakembereinek segítségével egy egységes szakmai alapelveken nyugvó, a vállalatok társadalmi befektetési tevékenységét hitelesítő védjegyet fejlesszen ki és vezessen be. Az elismerés immáron ötödik éve nyújt garanciát arra, hogy a MAF Felelős Támogató Védjegyet megszerző vállalatok valóban felelősen és objektív szakmai szempontoknak megfelelően végzik közhasznú támogatási tevékenységeiket.

A jelentkezők hitelesítési folyamaton esnek át. Az előzetes feltérképezés a vállalatok működésének 3 területére terjed ki, melyek a stratégia, menedzsment és az átláthatóság. A folyamat során részletes és súlyozott szempontrendszer segíti a vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának értékelését. A védjegy megszerzéséhez egyes kiemelt kulcskritériumok teljesítése mellett meghatározott számú kredit pont elérése is szükséges.

Idén újabb két vállalattal - Hankook Tire, Jabil - bővült a Felelős Támogató Védjegy birtokosainak köre, míg négy vállalat – Beiersdorf, K&H Csoport, KPMG, Tesco – pedig újított. Mindegyik vállalat a Magyar Adományozói Fórum márciusi taggyűlésén vehette át az elismerést és használhatja mostantól két éven át a címet.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai