Referenciák


auchan_ujAz Auchan részére támogatási stratégiát alakítottunk ki 2011 folyamán, melyet 2014-ben felülvizsgáltunk és aktualizáltunk. Résztvevő szakértők: Füzesy Tamás (az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország ügyvezetője), Pontyos Tamás (a Magyar Adományozói Fórum szakértője), dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés vezetője:

"A MAF által készített Támogatási stratégia nagyon hasznos iránymutatás számunkra, fontos alapként szolgált vállalatunk társadalmi felelősségvállalási stratégiájának kidolgozásában. Együttműködésünknek köszönhetően az elméletet a gyakorlattal harmonizálva sikerült  egy valóban hatékony, a közösségeket segítő támogatási stratégiát felépítenünk. "

Kiss Virág, az Auchan Magyarország Kft. foglalkoztatást támogató HR vezetője:

"A 2014-ben megújult vállalatti jövőképhez igazított támogatási stratégiánk kidolgozásában nagy szerepet játszott a MAF szakértő csapata, akik nagyon hasznos iránymutatást adtak számunkra, az elkövetkezendő 3 év előttünk álló feladatainak elvégzésében."

 

cib_bank_logoA CIB Bank versenytárselemzést vett igénybe szervezetünktől 2014-ben. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója), Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

Szinai Ádám, a CIB Bank marketing, kommunikáció és CSR vezetője:

„Felkértük a MAF munkatársait, hogy a támogatási gyakorlatunk felülvizsgálatához készítsenek el egy átfogó, a pénzpiaci szereplők mindegyikét átölelő elemzést. A célunk az volt, hogy pontos képet kapjunk versenytársaink és más szereplők aktuális támogatási tevékenységéről. A MAF magas szakmai színvonalon, pár hét alatt elkészítette az elemzést, amit a terveknek megfelelően tudtunk felhasználni. Az elemzés maga könnyen áttekinthető, világos struktúra mentén készült el, rendkívül pontosan feltérképezve az egyes cégek támogatási gyakorlatának lényegét.”

 

eonkicsiAz E.ON részére eseti támogatásaikkal kapcsolatosan a folyamatok kialakításához és a kiválasztás/szűrés kapcsán nyújtunk szakértői segítséget 2013-tól. Résztvevő szakértők: Foltányi Zsuzsa (Ökotárs Alapítvány), dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

Kovács Alexandra, az E.ON Hungária Zrt. vállalati felelősségvállalási szakértője:

"Az E.ON vállalatcsoport támogatási tevékenysége társadalmi felelősségvállalásunk egyik alappillére. A Magyar Adományozói Fórummal 2013 óta dolgozunk együtt, amikor is felállításra került egy szakértői bizottság, amely azóta rendszeresen dönt az eseti (ad-hoc) igények támogathatóságáról. A bizottság felállítását és a MAF-val való együttműködést a transzparenciára való törekvés, és a partnerek számára minél inkább kiszámítható működés motiválta. A beérkező támogatási kérelmeket a vállalatcsoport munkatársai a társadalmi felelősségvállalási stratégia mentén előszűri, amelyet a MAF munkatársai kiértékelnek és osztályozva visszaküldenek a Bizottság elé, amely két havonta ülésezve meghozza döntését."

 

ersteAz Erste Bank újonnan induló projektjéhez igényelt szükségletfelmérést 2011-ben. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója), Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

dr. Czafrangó János, a good.bee magyarországi program menedzsere:

"A problématérképre a helyi good.bee stratégia magalapozásához volt szükségünk, és - mint utóbb kiderült - a legjobb helyen kopogtattunk: a MAF újdonsült tagjaként törzsgárda-tagot megillető szolgáltatásban részesültünk. A MAF hatékony és gyors segítségével nem csak a társadalmi problémák terén sikerült eligazodnunk, hanem támpontot kaptunk a hátrányos helyzetű szegmensek azonosításához is, és struktúrált betekintést a hazai "civil" szervezetek szférájába. A MAF - a for profit és  a non profit szféra közti híd-szerepéből is adódóan - speciális tagja azon szervezetek csoportjának, amelyekre a good-bee program implementálásában, illetve a bank CSR tevékenységében bizalommal számíthatunk."

 

LOREAL_NEW2010_OR_HU1 A L'Oréal Magyarország Kft. részére vállalati önkéntes napot szervezünk 2011 óta minden évben. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója), Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

A hátrányos helyzetű gyermekek bevonásával megvalósult vállalati önkéntes programokban részt vett L'Oréal munkatársak visszajelzései:

„Jó érzés volt látni, hogy kiknek segítünk ezzel és mekkora örömöt okoz az új játszótér a gyerekeknek. Jó, ha ott vannak azok, akiknek segíteni szeretnénk.”; „A programok nagyon jól ki voltak találva.”; „Szabad levegőn végeztünk, fizikai munkát. Láttuk a kézzelfogható eredményeit annak a munkának, amit elvégeztünk.”; „Tartalmas nap volt mindannyiónk számára, jó programokkal.” (2012.)

 

otp_sima_logoAz OTP Bank részére monitoring rendszert alakítottunk ki 2011-ben az Esély programjukhoz. Résztvevő szakértők: Füzesy Tamás (az Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország ügyvezetője), Pontyos Tamás (a Magyar Adományozói Fórum szakértője), dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

 

pannon-logo A Pannon versenytárselemzést vett igénybe szervezetünktől 2009-ben. Résztvevő szakértő: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

Horváth Áron, Pannon Gsm Zrt. vállalati felelősségvállalás szakértő:

"Szükségünk volt információra arról, hogy a versenytársaink, illetve általában véve a magyar vállalati adományozók milyen tevékenységeket végeznek. Számomra nem volt kérdés, hogy a Magyar Adományozói Fórumot bízzuk meg a rövid tanulmány elkészítésével, mivel egy szervezet sem rendelkezik olyan rálátással erre a területre, mint ők. Azt kaptuk, amire számítottunk: egy szakmailag releváns anyagot érthető formában."

 

provident_logo1 A Provident részére egy speciális projektjükhöz támogatottakat segítettünk kiválasztani 2012-ben és 2013-ban. Résztvevő szakértők: Csizmadia Péter (a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány program koordinátora), dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója)., Móra Veronika (az Ökotárs Alapítvány igazgatója), Foltányi Zsuzsa (Ökotárs Alapítvány).

Hajna Csongor, Provident Pénzügyi Zrt., kommunikációs csoportvezető

„A MAF 2012 tavaszán segített bennünket egy projekt lebonyolításában, mely során harminc, televízióban sugárzott kereskedelmi reklámszpot hely felhasználására hirdetettünk nyílt pályázatot civil szervezetek egyszázalékos kampányaihoz. A MAF részt vett a kritériumok és bírálati szempontok kialakításában, és a meghirdetés után segített pályázókat toborozni. A pályázaton több mint 40 közhasznú civil szervezet vett részt, a két nyertest, az SOS Gyermekfalut és a Magyar Élelmiszerbankot a Magyar Adományozói Fórum szakértőinek közreműködésével választottuk ki. A szakértők és a stáb az elvárásainkat meghaladó eredményekhez segített hozzá bennünket, amiért hálásak vagyunk.” (2012.)

 

vodafone300A Vodafone részére a Főállású Angyal program felhívására beérkező pályázati anyagok előzsűrizésében nyújtottunk segítséget 2014-ben. Résztvevő szakértők:  Foltányi Zsuzsa (Ökotárs Alapítvány) és dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

Zolnai Emese, Vodafone Magyarország Zrt. vállalati felelősségvállalási szakértő

"Az elmúlt években a felhívásra pár hét alatt 120-160 pályázat érkezett, melyeket nagyon rövid idő alatt kellett átnézni, és az értékelés minőségi romlásának elkerülése érdekében szükségessé vált külső szakértők bevonása. A munka megkezdése előtt az értékelési szempontokat közösen alakítottuk ki a szakértőkkel. Ők a pályázati anyagok alapos átolvasásán túl kiemelt figyelmet fordítottak a kiegészítő információk gyűjtésére - pl. a szervezet honlapjának áttekintésére, éves beszámolók átnézésére, a bírósági nyilvántartás ellenőrzésére. Az értékelést átlátható, érthető formában továbbították számunkra, melyet a pályázatok értékelése során több ízben is elővettünk; a szakértők véleménye segítette a döntéshozást, mérvadó volt a nyertesek kiválasztásánál. A közös együttműködés eredménye lett egy olyan dokumentum, amiben a szakértők fejlesztési javaslataikat is megfogalmazzák, mely nagyban segíti a jövő évi tervezést. Köszönöm a rugalmas hozzáállást, a gyors, pontos, helytálló véleményformálást.”

 

Akikkel 2015-ben  együtt dolgoztunk:

auchan_ujAz Auchan Kereskedelmi Kft. részére versenytárselemzést készítettünk. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

 

bat_logo

BAT Pécsi Dohánygyár részére támogatási stratégiát alakítottunk ki. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója), Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

 

eonkicsiAz E.ON részére eseti támogatásaikkal kapcsolatosan a folyamatok kialakításához és a kiválasztás/szűrés kapcsán nyújtottunk szakértői  segítséget. Résztvevő szakértők: Foltányi Zsuzsa (Ökotárs Alapítvány), dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

 

samsungA Samsung részére versenytárselemzést készítettünk. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

 

spar_logoA Spar Kereskedelmi Kft. részére versenytárselemzést készítettünk. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Kojnok Valéria (a Magyar Adományozói Fórum kommunikációs menedzsere).

 

Akikkel 2016-ban és jelenleg is együtt dolgozunk:


auchan_ujAz Auchan Kereskedelmi Kft. részére pályázati rendszert menedzselünk a pályázatok adminisztrálástól kezdve, a formai előszűrésen át a szakmai bírálatig. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Móra Veronika (az Ökotárs Alapítvány igazgatója).

 

dm_logo_kicsi_2A dm Kft részére pályázati rendszert menedzselünk a pályázatok adminisztrálástól kezdve, a formai előszűrésen át a szakmai bírálatig. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Móra Veronika (az Ökotárs Alapítvány igazgatója).

 

eonAz E.ON részére eseti támogatásaikkal kapcsolatosan a folyamatok kialakításához és a kiválasztás/szűrés kapcsán nyújtottunk szakértői  segítséget. Résztvevő szakértők: Foltányi Zsuzsa (Ökotárs Alapítvány) és dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója).

 

Tesco_thumb_medium165_44A Tesco Magyarország részére pályázati rendszert menedzselünk a pályázatok adminisztrálástól kezdve, a formai előszűrésen át a szakmai bírálatig. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Móra Veronika (az Ökotárs Alapítvány igazgatója) valamint a MAF non-profit tagjainak munkatársai.

 

Invitel_-_Invitech_SolutionsAz Invitech Solution részére pályázati rendszert menedzselünk a pályázatok adminisztrálástól kezdve, a formai előszűrésen át a szakmai bírálatig. Résztvevő szakértők: dr. Molnár Klára (a Magyar Adományozói Fórum igazgatója) és Móra Veronika (az Ökotárs Alapítvány igazgatója) valamint a MAF non-profit tagjainak munkatársai.

 

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál a programról.