Készségfejlesztő és egészségmegőrző programokkal a közösségért- Ismét több száz jelentkező a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán


2nd-CSR-YCWH-bannerek-17maj-FB1200x900-2
A Magyar Adományozói Fórummal közös együttműködésben zajló „Ön választ, mi segítünk” pályázatot idén harmadik alkalommal hirdette meg az áruházlánc, amelyre ezúttal 270 civil szervezet és közösségépítő tevékenységet végző csoport, társaság jelentkezett.

A 2017. július 5-éig beérkezett lakókörnyezet megszépítésére irányuló kezdeményezéseket, a gyermekek, fiatalok számára szervezett oktató, képességfejlesztő programokat, valamint egészséges életmódot népszerűsítő projektötleteket a Magyar Adományozói Fórum által felkért független szakértők értékelik majd az elkövetkezendő hetekben. Az értékelés során kiválasztják, mely projektek jussanak tovább a program újabb szakaszába, amikor a Tesco vásárlói dönthetik el, hogy az egyes körzetekben továbbjutó jelentkezők közül kik nyerjék el a támogatást. Amennyiben valamely körzetben nincs elegendő, a pályázati kiírásnak formailag és tartalmilag is megfelelő pályázat, úgy sor kerülhet a körzethatárok módosítására, esetleg egyes körzetek összevonására, hogy a Tesco minden vásárlójának lehetőséget tudjon adni a szavazásban való részvételre. A vásárlók 2017. október 3. és 31. között szavazhatnak majd, az egyenként 400 000 forintos támogatás nyerteseit pedig a 2017. november 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

Az „Ön választ, mi segítünk” program a korábbi két fordulóban is számos izgalmas projekt megvalósulásához járult hozzá. Az elnyert támogatást például terápiás kutyák kiképzésére, látássérülteknek szóló főzőtanfolyam megszervezésére, öko játszópark építésére, beteg és hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatására használták fel a nyertes szervezetek.

A harmadik forduló különlegességét az adta, hogy a pályázatra most először nemcsak civil szervezetek jelentkezhettek, hanem olyan csoportok és társaságok is, amelyek nem bejegyzett szervezetként működnek, de értékes közösségépítő tevékenységet végeznek.

A pályázatra benyújtott programok ezúttal is változatos, kreatív módon segítenék a helyi közösségek életét, többek között fiataloknak szóló pályaorientációs foglalkozásokkal, érzékenyítő, sérült embereket támogató, valamint környezettudatos életmódra, vagy az állatokkal való helyes bánásmód elsajátítására ösztönző projektötletekkel.

A mostani fordulóban meghirdetett kategóriák közül a gyermekek oktatását, fejlesztését célzó, valamint az egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok bizonyultak népszerűnek, hiszen az összes nevezés 77 százaléka ezzel a két területtel kapcsolatos. A lakókörnyezet megszépítését 60 pályázó tűzte ki célul. A jelentkezők országosan 63 körzetben adhatták be pályázatukat, melyek közül a legaktívabbak a Pécs és Székesfehérvár környéki, valamint a budapesti szervezetek voltak.  

Bővebb információ, valamint a 2016-os és a 2017. tavaszi pályázat nyerteseinek listája elérhető a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon, néhány korábbi győztes élménybeszámolóját pedig a http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog oldalon olvashatja.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai