Szavazzon Ön is kedvenc helyi kezdeményezésére a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programján!


2nd CSR YCWH bannerek 17maj FB1200x900 1Vásárlói kezébe adja a döntést a Tesco: október 31-ig lehet az áruházakban szavazni arról, milyen helyi, jótékony célú kezdeményezéseket támogasson az áruházlánc az „Ön választ, mi segítünk” programja keretében. A pályázatra több mint 250 civil szervezet jelentkezett, amelyek projektötleteit ezúttal is a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el, így országosan 47 körzetben, összesen 130 helyi program közül választhatnak a vásárlók. A legnépszerűbb, körzetenként legtöbb szavazatot gyűjtő programok megvalósítását egyenként 400 000 Ft-tal segíti a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra beérkezett jelentkezéseket ez alkalommal is szervezetünk, Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők értékelték különböző szempontok alapján: a formai ellenőrzést követően a megvalósíthatóság, a fenntarthatóság, a közösségekre kifejtett hatás, valamint a közösség bevonásának szempontjai szerint választották ki a továbbjutókat. A nyertesekről most az áruházlánc vásárlói szavazással dönthetnek: 2017. október 3. és október 31. között az áruházakban voksolhatnak a számukra legszimpatikusabb szervezetre.

A Tesco vásárlói országosan 47 körzetben, összesen 130 gyermekek oktatását és képesség fejlesztését támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő program közül választhatnak a szavazás során. Szavazatukkal többek között játszóterek építését, idősek otthonának bővítését, sérült gyermekek beilleszkedését segítő programok szervezését és fiatalok felelős állattartásra nevelését is támogathatják.

A vásárlók a szavazási időszakban minden vásárlást követően egy darab zsetont kapnak a pénztáraknál. Ezeket az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon bedobva szavazhatnak a nekik legkedvesebb kezdeményezésre. A zsetongyűjtő pontokon az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és programjaikról is kapnak információt a vásárlók. A szavazásban résztvevő szervezetek listája és a szavazatok állása a program weboldalán is követhető.

A szavazás lezárása után körzetenként egy – országosan összesen 47 – nyertest hirdet az áruházlánc, amelyek elnyerik az egyenként nettó 400 000 forint összegű támogatást – így a támogatás összértéke 18 800 000 forint. A nyertes pályázatokat a Tesco a 2017. november 13-ai héten hirdeti ki.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.

A programról bővebben a Tesco blogján is olvashat:

http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai