Társadalmi Befektetések Díj

tarsadalmi__befektetesek_dij_logo

 A MAF Társadalmi Befektetések Díj a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó Díj új alapokra fektetett és nevében is megújított jogutóda, amely a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

A pályázat szempontrendszerének kidolgozásában a MAF kezdeményezésére 2010-ben megalakult, IMPAKT azaz  Innovatív Magyar Programok a Közösségi Támogatásokért munkacsoport nyújtott segítséget.

A megújult díj átadásának célja, hogy a vállalatok példaértékű társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, elismerésével és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljunk az üzleti szektor társadalmi szerepvállalásának erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül kifejezetten a társadalmi befektetési programokra fókuszál, és előtérbe helyezi a társadalom valamint a vállalat számára megteremtett értékeket, az elért eredményeket és hatást.

Miért érdemes indulni a pályázaton?

  • A pályázat elkészítése során egy, a nemzetközi standardok és a hazai tapasztalatok ötvözésével kialakított, professzionális és objektív szempontrendszer alapján van lehetőségük saját támogatási tevékenységüket mérlegre tenni, más vállalatok programjaival összehasonlítani.
  • Egy nyilvános és független megmérettetésben való részvétel hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat támogatási gyakorlata transzparensebbé váljon, és hozzájáruljon a vállalat elismertségének és hitelességének növeléséhez a belső és külső érintettjei körében egyaránt.
  • Nem a vállalat teljes körű CSR tevékenységét vizsgálja, hanem a vállalat egy-egy önálló, ugyanakkor kiemelkedően sikeres és példaértékű programjával mutatkozhat be a pályázaton.
  • A pályázati űrlap kitöltése lehetőséget nyújt a vállalat eddigi támogatási projektjeinek értékelésére, újragondolására. Emellett az objektív szempontok segítségével áttekinthetővé válik, hogy a vállalat társadalmi befektetései során milyen „megtérülést” volt képes társadalmi és vállalati szinten elérni.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj az alábbi kategóriákban kerül átadásra:

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória   
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória   
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória 
  • MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál a programról.

 

MAFTBDIJ_logo

Díjátadó Gála 2011

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/2200761.jpg

Háttérben a MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standja

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4696962.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/5843013.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3686994.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj eredményhirdetését Erős Antónia konferálta

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/8336055.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj bíráló bizottság tagjai is elmondták véleményüket a beérkezett pályázatokról balról: Füzesy Tamás (United Way Magyarország), Hargitai Lilla (Médiaunió Alapítvány) Nagy Bálint (International Business School), Erős Antónia (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4141606.jpg

A Leginnovatívabb Támogató Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Horváth Magyary Nóra (K&H Csoport), Kiss-Bíró László ( Raiffeisen Bank, II. helyezett), Novák Iringó (Magyar Telekom), Dobár Attila (Job Kft.), Heller Gábor (Bónusz Brigád, III. helyezett),Szabó Szilvia (Vodafone, I. helyezett)

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/9734357.jpg

A Legsikeresebb Partneri Együttműködések kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Bodó Teodóra (Provident Pénzügyi Zrt.), Krubl Yvette (METRO), Márta Irén (Holcim Hungária Zrt., II. helyezett), Pogonyi Ildikó (Ericsson Magyarország), Korbuly Krisztián (Arkon Kft., III. helyezett), Irlanda Boglárka (ÉMÁSZ, I.helyezett)

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/3688778.jpg

A Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Kelenvölgyi Ágnes (MOL, I. helyezett), Novák Iringó (Magyar Telekom, II. helyezett), Szabó István (KPMG), Márta Irén (Holcim Hungária Zrt., III. helyezett), Vécsey Renáta (BorsodChem Zrt.)

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/4384299.jpg

Az Év Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Bodó Teodóra (Provident Pénzügyi Zrt.), Kiss-Bíró László (Raiffeisen Bank), Irlanda Boglárka (ÉMÁSZ, I. helyezett), Szabó Szilvia (Vodafone, III. helyezett), Márta Irén (Holcim Hungária Zrt., II. helyezett)

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/68395310.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj Junior különdíját a Samsung Zrt. képviseletében Orosz Erika vette át dr. Molnár Klárától.

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/30646211.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj Senior különdíját a MKB Bank képviseletében Veres Attila, a marketing és kommunikációs osztály főtanácsosa vette át dr. Molnár Klárától

http://donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/13720512.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj 2011-es pályázatának nyertesei balról: ÉMÁSZ - Plusz energiát adunk program képviseletében Irlanda Boglárka, Vodafone - Főállású Angyal program képviseletében Szabó Szilvia, MOL - Zöldövezet program képviseletében Kelenvölgyi Ágnes