Sajtóközlemények

2017:

A Tesco 2017-ben másodszor hirdette meg a helyi kezdeményezéseket támogató "Ön választ, mi segítünk" pályázati programját a Magyar Adományozói Fórummal együttműködésben. A felhívásra ezúttal nem csak civil szervezetek jelentkezését várja a vállalat, hanem olyan közösségi csoportok, társaságok kreatív, közösségépítő ötleteit is, akiknek projektjük megvalósításához támogatásra lenne szükségük. 

A teljes hír az alábbi dokumentum letöltésével olvasható:

 2017. május 2-án indult a dm Jótettekkel egy jobb világért pályázata, melyet a vállalat a Magyar Adományozói Fórummal együttműködésben hirdetett meg civil szervezetek számára. A drogária olyan szervezetek projektötleteit várja, melyek egészséges életmódra nevelést népszerűsítő programokkal, szociálisan hátrányos helyzetben élőcsaládok és gyermekek támogatásával vagy környezettudatos életmódra neveléssel segítik a helyi közösségek életét. 

A teljes hír az alábbi dokumentum letöltésével olvasható:

2017. május 24-én, idén másodszor kerül megrendezésre a Magyar Adományozói Fórum Katalizátor Műhelybeszélgetése, ezen alkalommal a Magyar Telekom székházában. A rendezvény célja, hogy alkalmat teremtsen a 2016-os MAF Társadalmi Befektetések díj pályázatán legnagyobb sikert elért vállalati társadalmi befektetési programok bemutatására és a tapasztalatok megosztására. 

A teljes hír az alábbi dokumentum letöltésével olvasható:

2017. április 28-án kerül megrendezésre a Magyar Adományozói Fórum idei első Katalizátor Műhelybeszélgetése, amelyen a 2016-os MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatán díjazott vállalatok mutatják be személyesen társadalmi befektetési kezdeményezéseiket a Budapest Bank székházában.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

Országosan 63 körzetben, összesen 569 civil szervezet adta be nevezését a Tesco helyi közösségeket támogató „Ön választ, mi segítünk” programjára. Most a MAF által felkért szakértők értékelik a pályázatokat, és kiválasztják a továbbjutókat. A nyerteseket az áruházlánc vásárlói szavazzák meg. Ők döntik el, hogy ki kapja a pályázatonként 400 000 Ft összegű támogatást programja megvalósításához.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

Nemrég lezárult az Invitech InnoMax Díj pályázati időszaka, jelenleg a szakmai zsűri értékeli a beérkezett pályaműveket. A megújult infokommunikációs díj középpontjában a közérdeket szolgáló innovációk támogatása áll.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A Magyar Adományozói Fórum szakmai partnerként működik közre a Tesco második alkalommal meghirdetett, „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában, amely az egészséges életmódot ösztönző, a gyermekek fejlődését segítő, illetve környezetszépítő-védő helyi, civil kezdeményezések támogatását tűzte ki célul.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

2016:

A dm, az E.ON és a Generali is sikeresen teljesítették 2016-ban a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elnyerésének feltételeit, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatói, társadalmi befektetési tevékenységeit.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2016. október 12-én tartott díjkiosztóján az Ericsson, a K&H és a Tesco támogatási programjai nyerték el a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának fődíjait. Az eredményhirdetésre a MAF „Közösen a közösségért, avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Varga Mihály, Nemzetgazdasági Miniszter volt.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

Az Invitech Solutions folytatja az egyik legsikeresebb, hét éves múltra visszatekintő hazai innovációs pályázat hagyományát. A Magyar Adományozói Fórum közreműködésével a társaság októberben ismét meghirdette az InnoMax Díjat, amelynek célja, hogy a hazai vállalkozások és fiatal fejlesztők mellett, a saját fejlesztési projektjeikhez, újításaikhoz támogatót kereső civil és nonprofit szervezeteknek is segítséget nyújtson.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

„Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” címmel rendezi meg idei éves konferenciáját a Magyar Adományozói Fórum október 12-én a PwC székházában. A szakmai találkozón a meghívott előadók és látogatók megoszthatják véleményüket a helyi közösségek fejlesztése során szerzett vállalati tapasztalatokról, a társadalmi vállalkozások céges támogatási lehetőségeiről és a kommunikáció szerepéről a közösségek, a lakosság bevonásában, aktivizálásában.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

2016-ban 10 kiváló vállalati támogatói programot választott ki a tapasztalt civil és vállalati szakemberekből álló bíráló bizottság a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj pályázatának döntőjébe. A pályázat végső helyezéseit a MAF októberi „Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” című szakmai konferenciáján jelenti be.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A MAF 2011-es, a vállalati önkéntesség jellemzőit feltérképező kutatása után 4 évvel újra megkérdezte a 200 legnagyobb hazai vállalat szakembereit arról, hogy milyen szerepet tölt be a munkatársak bevonása a cégek támogatási gyakorlatában. A nemrég közzétett új felmérés eredményei szerint a cégek elsősorban a vállalati kultúra építése céljából indítják el a munkatársak részvételével megvalósított támogatási tevékenységeiket.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

Az idén is elindult a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek támogatói kezdeményezései számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázata, a MAF Társadalmi Befektetések Díj, amelyen az elmúlt 5 évben már több mint 130 hazai társadalmi célú támogatói program vett részt. A megmérettetésre a cégek július 29-éig jelentkezhetnek 2016-ban.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

Két újabb hazai vállalat, a Beiersdorf Kft. és a Tesco-Global Zrt. szerezte meg sikeresen a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elismerését, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján vizsgálja, minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységeit.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A már 3 éves múltra visszatekintő MAF Katalizátor Műhelybeszélgetések eseményeire a Magyar Adományozói Fórum ezúttal is a Társadalmi Befektetések Díj előző évi legsikeresebb pályázóit hívta meg.  Április 29-én a Generali, a KPMG, a Microsoft, az NI,  a Richter és a Syngenta képviselői, a május 27-ei eseményen pedig a Budapest Bank, az Erste Bank, a GSK, a  Heineken, a MAVIR és a Vodafone szakértői mutatják be példamutató kezdeményezéseiket és azok eddigi eredményeit.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A Magyar Adományozói Fórum szakmai partnerként működik közre a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában, amely összesen 26 800 000 forinttal támogat közösségépítő projekteket. A pályázatokat mától április 3-ig országosan 67 körzetben lehet benyújtani, és a program végén 67 civil szervezet nyerhet támogatást. A pályamunkákat a Magyar Adományozói Fórum független zsűriként értékeli, és a körzetenként három legjobbnak ítélt pályázatot továbbjuttatja a második fordulóba, ahol az áruházlánc vásárlói szavazzák meg a nyerteseket.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

A Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével a nemzetközi "Auchan az Ifjúságért Alapítvány" 20 éves fennállása alkalmából pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára. Az "Együtt az ifjúságért!" pályázati program keretén belül 20 pályázó összesen 170,000 euró támogatást nyerhet el. A pályázat célja, hogy a társadalomra nézve különösen hasznos, az Auchan áruházak vonzáskörzetében, nehéz helyzetben élő 5-25 éves fiataloknak szóló projektek megvalósulását segítse.

A teljes hír az alábbi linken olvasható:

 

2015:

2015-ben 3 hazai vállalat, a K&H Csoport, a KPMG és a Vodafone újította meg és újabb két cég, a Budapest Airport és a Microsoft vehette át a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elismerését, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységeit.
A teljes anyag az alábbi linken olvasható:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2015. október 1-jén adta át a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának díjait a leginnovatívabb, a legsikeresebb partneri együttműködésen alapuló, és a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító hazai vállalatoknak. A díjkiosztóra a MAF „Társadalmi profit = Üzleti profit?” című konferenciáján került sor.

a teljes anyag az alábbi linken olvasható:

Az elismert szakemberekből álló bíráló bizottság döntése alapján 11 felelős vállalat jutott be 4 kategóriában a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj pályázatának döntőjébe 2015-ben. A pályázat végső helyezéseit a MAF októberi „Társadalmi profit = Üzleti profit?” című szakmai konferenciáján jelenti be.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2015 júliusában az LBG-hálózat nemzetközi együttműködése részeként Simon J. Robinson, az ausztrál LBG-csoport igazgatója tart előadást a MAF Akadémia meghívására a vállalatok támogatói programjainak társadalmi szinten elért eredményeinek és hatásainak kimutatásához használt új módszerekről.

a teljes anyag az alábbi linken olvasható:

2015 május 21-én folytatódik a Katalizátor Műhelybeszélgetések sorozata a Magyar Adományozói Fórum szervezésében, amelynek során a MAF Társadalmi Befektetések Díj 2014-ben legnagyobb sikerrel szerepelt pályázatai mutatkoznak be. Az idei záró rendezvényen a BASF, a CO-OP, az Erste Bank, az Invitel, a MagNet Bank és a Samsung szakembereinek előadásai hangzanak el.

a teljes anyag az alábbi linken olvasható:

A Budapest Airport és a LAFARGE Cement Magyarország csatlakozásával már összesen 4 hazai vállalat használja a MAF segítségével a világ legelterjedtebb módszertanát, a London Benchmarking Group-keretrendszerét támogatási programjai méréséhez és értékeléséhez.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2015. június 30-ig jelentkezhetnek a vállalatok idén a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek számára kiírt, széles körben elismert szakmai pályázatára, a MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amelyen az elmúlt évek során már több mint 100 hazai kiemelkedő vállalati támogatási program vett részt.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2014:

A 2014-ben a dm is sikeresen szerezte meg a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elismerést, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján vizsgálja, minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységeit.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2014. október 2-án adta át a Magyar Adományozói Fórum (MAF) a leginnovatívabb, a legsikeresebb partneri együttműködésen alapuló, és a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító hazai vállalatoknak a MAF Társadalmi Befektetések Díj elismeréseit. A díjátadóra a MAF „Amit mérünk javulni fog” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Varga Mihály, Nemzetgazdasági Miniszter volt.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Október 2-án az Erste Bank székházában tartja meg a Magyar Adományozói Fórum „Amit mérünk javulni fog!” szakmai konferenciáját, amelynek során a vállalati támogatások eredmény- és hatásmérésével, valamint a vállalatok pénzügyi- és gazdasági nevelés és vállalkozásösztönzés terén indított kezdeményezéseivel kapcsolatban osztják meg egymással véleményeiket és tapasztalataikat a hazai üzleti, non-profit és állami szféra képviselői.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

4 kategóriában, összesen 13 hazai vállalat jutott be a Magyar Adományozói Fórum (MAF) széles körben elismert szakmai megmérettetésének, a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának döntőjébe 2014-ben. A pályázat végső helyezéseit és a nyertes programokat a MAF októberi „Amit mérünk, javulni fog!” szakmai konferenciáján hozza nyilvánosságra.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2014. július 11-ig jelentkezhetnek újra a hazai vállalatok támogatási programjaikkal a MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára. A MAF kezdeményezése a cégek CSR teljesítményét értékelő szakmai díjak között egyedülálló, mivel a felelősségvállalási tevékenységeken belül kifejezetten az egyes támogatói programokra fókuszál, és a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) a tavaly megkezdett hagyományt folytatva, idén is a „Katalizátor Műhelybeszélgetések” keretében mutatta be a MAF Társadalmi Befektetések Díj előző évi pályázatának legsikeresebb, díjazott programjait. A szektoron belüli és szektorközi tapasztalatcserét és a jó gyakorlatok megosztását célzó szakmai fórumon neves vállalatok – a Henkel Magyarország, a Danone, a Tesco-Global Áruházak, valamint az Erste Bank, a National Instruments és a Poli-Farbe –példaértékű támogatási, társadalmi befektetési programjaival és azok eddig elért eredményeivel ismerkedhettek meg a hazai céges támogatások iránt érdeklődő vállalati és civil szakemberek.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) legfrissebb kutatása megállapította, hogy a hazai vállalatok támogatói stratégiáját 9 fő trend határozza meg a válságot követő évtizedben. Bár a vállalatok támogatásokra fordított erőforrásai várhatóan nem csökkennek, de ezek felhasználását egyre erősebben áthatja a tudatosság, az üzleti szemlélet, illetve elvárássá válik a programok eredményeinek és hatásának követése, mérése. A klasszikus pénzben nyújtott támogatások mellett pedig egyre nagyobb szerepet kap a vállalati önkéntesség és a természetbeni támogatás.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2013:

A Magyar Adományozói Fórum novemberben jelentette a hazai alapítványi szektort bemutató sorozatának legújabb, Vállalati alapítványok támogatásai Magyarországon című kiadványát, amely a hazai civil élet egyik speciális szegmensének, a vállalati alapítványoknak a tevékenységeibe nyújt betekintést.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum 2013. október 3-án adta át első alkalommal 5 hazai vállalat számára a MAF Felelős Támogató Védjegy elismerést, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján vizsgálja, minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységeit. A hazai civil és vállalati szakértők közreműködésével kifejlesztett védjegyet 2013-ban a K&H Csoport, a KPMG Tanácsadó Kft., a Provident Pénzügyi Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt. és a Tesco Global Áruházak Zrt. nyerte el.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2013. október 3-án adta át a Magyar Adományozói Fórum (MAF) a leginnovatívabb, a legsikeresebb partneri együttműködésen alapuló, és a legnagyobb hatást elérő támogatási programokat megvalósító hazai vállalatoknak a MAF Társadalmi Befektetések Díj elismeréseit. A díjátadóra a MAF „Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből 2013” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán, Parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár volt.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2013-ban 29 hazai vállalat jelentkezett a Magyar Adományozói Fórum MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára, amelyek közül a szakmai bíráló bizottság tagjai összesen 14 kiemelkedő sikerű programot választottak ki és juttattak a döntőbe. A díj négy kategóriájának nyerteseit MAF október 3-i konferenciáján ismerhetik meg a résztvevők.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Október 3-án a Microsoft székházába várja a Magyar Adományozói Fórum a társadalmi befektetések aktuális kérdései iránt érdeklődő haza szakembereket a "Fenntarthatóság a társadalmi befektetések szemszögéből 2013" című konferenciájára, amelynek fővédnöke Dr. Cséfalvay Zoltán, Parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár. Az egész napos rendezvényen a társadalmi befektetéseknek a vállalati és a társadalmi fenntarthatóságban betöltött szerepét és jövőbeni lehetőségeit vitatják meg a résztvevők és a felkért előadók az üzleti, a non-profit és az állami szféra szempontjai alapján.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2013. július 12-ig jelentkezhetnek újra a hazai vállalatok támogatási programjaikkal a MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára. A MAF Társadalmi Befektetési Díj a hazai cégek társadalmi felelősségvállalását értékelő szakmai díjak között különleges szerepet tölt be, mivel az egyetlen olyan elismerés, amely a CSR tevékenységeken belül kifejezetten az egyes támogatói programokra fókuszál, így a már több éve aktív és nagy tapasztalatokkal rendelkező cégek mellett a társadalmi befektetések terén még újoncként megjelenő nagyvállalatok és KKV-k is sikerrel mérettethetik meg magukat.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Új rendezvénysorozatot indított útjára a Magyar Adományozói Fórum (MAF): a Katalizátor Műhelybeszélgetéseket, amelyek során a résztvevők „testközelből” ismerkedhetnek meg a MAF Társadalmi Befektetések Díj előző évi nyertes programjaival és tehetik fel kérdéseiket a kiemelkedően sikeres támogatási programokat megvalósító vállalatok képviselőinek 2013. június 6-án a Centrál Kávéházban.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A hátrányos helyzetűek lelki motivációját felvállaló „Nem adom fel” Alapítvány, és az értelmi sérültek munkaerő-piaci elhelyezkedését segítő Salva Vita Alapítvány nyerte a Provident 1%-os kampányokat segítő idei pályázatát. A két győztes civil szervezet a Provident támogatásával 15-15 alkalomra szóló, 25 másodperces reklámmegjelenést nyert főműsoridőben, az egyszázalékos kampány legfontosabb időszakában. A felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat támogató Romaversitas különdíjban részesül.

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) legfrissebb kutatásának eredményei alapján legjellemzőbben az oktatási és egészségügyi közintézmények részesülnek a hazai nagyvállalatok által nyújtott eseti támogatásokban. A MAF 2012 végén kérdezte meg a hazai TOP 200 nagyvállalat, valamint a TOP 20 pénzintézet és a TOP 10 biztosító szakembereit vállalatuk eseti támogatásokhoz kapcsolódó gyakorlatáról....

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2012:

...A Magyar Adományozói Fórum 2012 októberében indított felmérésének kérdéseire 51 eseti támogatásokat is nyújtó vállalat küldte el válaszait, amelyek közül 40 cégnél fordulnak elő kifejezetten a karácsonyi időszakhoz köthető adományozási akciók. A visszajelzések alapján az eseti támogatások között ugyan előkelő helyen áll a karácsonyi ünnepek időszaka, de a katasztrófák esetén nyújtott, valamint a helyi ügyeket segítő és a civil szervezetektől érkező felkérésekre odaítélt támogatásokat nagyobb jelentőségűnek ítélik a vállalatok...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Az Év Társadalmi Befektetési Programja mellett a leginnovatívabb, a legsikeresebb, és a legnagyobb hatást elérő vállalati támogatási programokat díjazta a Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2012. október 4-én. A MAF Társadalmi Befektetések Díjakat a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere fővédnökségével rendezett „MAF Partnerség.Hatás.Innováció. 2012” című konferencia záró programjaként adták át. A miniszter a díjátadón hangsúlyozta: a sikerhez új típusú mentalitásra van szükség Magyarországon...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum október 4-én rendezi meg negyedik alkalommal Partnerség.Hatás.Innováció. 2012 konferenciáját, amelynek fővédnöke Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Miniszter. Az idei konferencián az üzleti, a non-profit és állami szektor támogatások iránt elkötelezett szakemberei a vállalatok és a civil szféra együttműködésének kérdéseit, valamint a vállalati önkéntesség jelenlegi gyakorlatát és lehetőségeit vitatják meg...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Kiemelkedő számú résztvevő jelentkezett a Magyar Adományozói Fórum 2012-ben meghirdetett MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára, amelyen összesen 32 hazai vállalat indult legkiemelkedőbb támogatási programjával. A független bíráló bizottság végül 14 pályázatot juttatott a döntőbe, amelyek közül az egyes kategóriák nyerteseit a MAF október 4-i konferenciáján hirdetik ki a szervezők...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

...A kutatásban résztvevő vállalatok közel feléhez (45%) évente 50-200 kérelem érkezik a nonprofit szervezetektől, ugyanakkor egyes nagyvállalatok több mint 1000 felkérést kapnak egy évben. Bár a vállalatok többsége nyitott az újonnan jelentkező civil szervezetek támogatására, vélhetően a megkeresések magas száma tette szükségessé, hogy a kérelmek elbírálását, a partnerek kiválasztását már intézményesült módon végezzék, leggyakrabban a vállalat támogatási stratégiáján alapuló szempontrendszer alapján...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

...Az önkéntesek egyik csoportja a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével Heves megyei gyermekotthonokban lakó gyermekekkel töltötte a napot. A Pétervásárán működő Gyermekotthon folyamatos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, mely ellátást biztosít az ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti, vagy tartós nevelésbe vett gyermekek számára 3-24 éves korig...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2012 májusától jelentkezhetnek újra a hazai cégek a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára, amelynek minőségi alapokra fektetett, az innováció, a partnerség és a hatás dimenzióit vizsgáló szempontrendszere a hazai nagyvállalatokat képviselő IMPAKT csoport segítségével került kialakításra...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Világszerte gyakran felróják a média képviselőinek, hogy vonakodnak hírt adni a vállalatok támogatási tevékenységeiről. Bár hazánkban a törvényi szabályozás már egyértelműen megkülönbözteti a CSR kommunikációt a bújtatott reklámtól, a Magyar Adományozói Fórum 2011 végén végzett kutatása során arra kereste a választ, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie a vállalati támogatásokról szóló híreknek, hogy bekerülhessenek a szerkesztőségi tartalomba. A témával rendszeresen foglalkozó médiaszakemberek véleménye szerint a sikeres kommunikáció kulcsa a támogatott ügy népszerűsége, az elért eredmény és hatás valamint a tevékenység innovatív jellege...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Harminc, televízióban sugárzott kereskedelmi reklámblokkjára hirdet nyílt pályázatot civil szervezetek egyszázalékos kampányainak támogatására a Provident Pénzügyi Zrt. A rendhagyó pályázaton a pénzügyi vállalat felajánlásának köszönhetően a két győztes szervezet 15-15 alkalomra szóló, 25 másodperces reklám megjelenést nyerhet az egyszázalékok felajánlásának legfontosabb időszakában...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

...A MAF kérdéseire válaszoló 43 vállalat 86%-ára a támogatottakkal kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési programok jellemzőek, bár a klasszikus adományozási formák is megőrizték jelentőségüket. 2010-ben a válaszadók közel fele 10 és 100 millió forint értékben szánt forrásokat támogatási programjaira,  főleg pénzbeli támogatásként.
A megkérdezett cégek szükségesnek tartják a vállalati támogatások kommunikálását (93%), amit az is igazol, hogy a kommunikálhatóság kérdése - ha nem is elsődleges szempontként-, már a programok tervezésénél és a támogatottak kiválasztásakor is megjelenik...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A formálódó Nemzeti Alaptanterv gazdasági ismeretekre vonatkozó tartalma kapcsán fogalmaztak meg véleményeket és javaslatokat meghatározó hazai pénzügyi vállalatok, a civil és állami szektor képviselői a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Pénzügyi Munkacsoportjának ülésén. A Pénzügyi munkacsoport tíz pontos állásfoglalást jutatott el az oktatási kormányzathoz és a NAT szerkesztőihez annak érdekében, hogy a közoktatásban az alapvető pénzügyi és gazdasági ismeretek oktatása prioritásként szerepeljen. A Magyar Adományozói Fórum és szakmai partnerei hosszú távon és szervezett módon kívánnak bekapcsolódni a Nemzeti Alaptanterv társadalmi vitájába, ennek érdekében a döntéshozók számára felajánlják a gazdasági és pénzügyi nevelés terén szerzett tapasztalataikat...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2011:

...A 2009-es évet tekintve a válság hatása egyértelműen látszik abból, hogy az állami támogatások 21 milliárd forinttal csökkentek, bár még így is ebből a forrásból származott a non-profit szektor bevételeinek 42%-a.

A növekedés a magántámogatásokat tekintve elsősorban a vállalati és a külföldről érkező támogatásoknak köszönhető, amelyek 2007-hez képest megközelítőleg 20%-kal növekedtek. A hazai eredetű források között a vállalatoktól érkező támogatás az egyik legjelentősebb nagyságát tekintve, közel 48 milliárd forintot tett ki 2009-ben...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2011. december 1-jén a KOGART Házban hirdette ki a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat idei nyerteseit. Az öt éve alapított pályázat fődíjait az ÉMÁSZ, „Plusz energiát adunk”, a MOL Nyrt. „Zöldövezet” és a Vodafone Magyarország Zrt. „Főállású Angyal” támogatói programjai nyerték el...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

Összesen 26 vállalat 34 támogatói programmal indult a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díj nagy érdeklődéssel kísért pályázatán. A független bíráló bizottság a legsikeresebb hazai társadalmi befektetési programok seregszemléjén végül 17 pályázatot juttatott a döntőbe, amelyek négy kategóriában küzdenek meg a fődíjakért az értékelés utolsó fordulójában...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A Magyar Adományozói Fórum 2011. december 1-jén harmadik alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját a Kogart Házban mindazok számára, akik érdeklődnek a hazai vállalatok társadalmi befektetéseinek trendjei, stratégiai kérdései és legsikeresebb támogatói programjai iránt.

A Magyar Adományozói Fórum mint a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömörítő szakmai ernyőszervezet 2011 decemberében ismét meghívja a támogatások iránt elkötelezett cégek szakembereit, hogy a kiemelkedő példák és gyakorlatok bemutatásával szélesebb körben is ösztönözzék a vállalatok társadalmi felelősségvállalását...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

...Az Európai Bizottság által 2011-ben meghirdetett Európai Önkéntesség Éve érezhető lökést adott az önkéntességnek. Mivel ebben a témában a önkéntességgel kapcsolatos kutatások főleg a civil szférára irányultak, a Magyar Adományozói Fórum (MAF) egy széleskörű felmérés során hazánk TOP200 vállalatainak önkéntességhez kapcsolódó gyakorlatát vizsgálta meg 2011 tavaszán. A kutatás igazolja, hogy bár a CSR egyre nagyobb teret hódít a vállalatok körében, mégis a cégek társadalmi befektetéseinek egyik legnagyobb potenciállal rendelkező formája, az önkéntes munka még nem foglalta el az őt megillető helyet hazánkban...

a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

...A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül a társadalmi befektetési programokra fókuszál, előtérbe helyezi a társadalom és a vállalat számára megteremtett közös értékeket, az elért eredményeket és hatást. A pályázatra minden vállalat részvételi díj nélkül jelentkezhet 2011. szeptember 30-ig.

A MAF Társadalmi Befektetések díj 2011. december elején, az alábbi kategóriákban kerül kiosztásra:  

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
  • MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2010:

...Megalakult az IMPAKT, azaz  Innovatív Magyar Programok a Közösségi Támogatásokért csoport, amely 12 hazai nagyvállalat (Alcoa-Köfém   Kft., Ericsson Magyarország Kft.,  Holcim Hungária Zrt., KPMG Tanácsadó Kft., K&H Csoport, Magyar Telekom, MOL Nyrt., OTP Bank Nyrt., Provident Pénzügyi Zrt., Raiffeisen Bank Zrt., sanofi-aventis Zrt./Chinoin, Vodafone Magyarország)  társadalmi befektetéseivel foglalkozó szakembereit tömöríti 2010 szeptembere óta.

A munkacsoport tagjai évről-évre közös projekteken dolgoznak együtt. Tavaly első közös feladatként a MAF megújult  Társadalmi Befektetések Díj  pályázatának alapelveit dolgozták ki, 2011-ben pedig a hazai vállalatok támogatási tevékenységét elismerő minősítő kritériumrendszer kifejlesztésében vesznek részt...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2009:

...A Magyar Adományozói Fórum idén immár negyedik alkalommal adta át a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozóknak járó díjakat. 2009 díjazottjai az öt kategóriában a Magyar Telekom Nyrt.,  a Nexon Vállalkozási és Kereskedelmi Zrt., a Bringóhintó Kkt., Dutrade Zrt., valamint az Union Biztosító. A felmérésben részt vevő vállalatok több mint 4,5 Milliárd forintot költöttek adományozásra 2008-ban. A  díjátadási ceremóniát  - szintén a Magyar Adományozói Fórum által szervezett – A válság ellenére adományozni? Csakis hatékonyan! című konferencia előzte meg...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:
...A Magyar Adományozói Fórum, amely azért jött létre, hogy segítse a hatékony adományozás minél szélesebb körű elterjesztését Magyarországon, 2009 őszén megbízta a TÁRKI Társadalomkutatási Intézetet egy országos, reprezentatív felmérés elvégzésére, amely a magyar felnőtt lakosság ismereteit vizsgálta a vállalatok adományozási szokásairól...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2008:

...A Magyar Adományozói Fórum idén immár harmadik alkalommal adta át a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozóknak járó díjakat. 2008 díjazottjai a négy kategóriában a Magyar Telekom, a Siemens, a MOÉP 2002 Kft., valamint az Ericsson Magyarország. A díjátadási ceremóniát  - a szintén a Magyar Adományozói Fórum által szervezett – „Adományozók – egymás közt” című konferencia előzte meg...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:
...A Magyar Adományozói Fórum Üzleti Klubjának tagjai, a Generali Biztosító, a Holcim, a Magyar Telekom, a Pannon és a Vodafone közös vállalati önkéntes nap keretében tisztították meg az illegális falfirkáktól a Szent Rókus Kórház és a Szent Rókus templom falait, valamint egy szintén összefirkált buszt...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2007:

...A Magyar Adományozói Fórum második alkalommal adta át a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó díjat „A CSR Hungary 2007 - CR - monopoly lépésről lépésre” című rendezvény záróeseményeként. A díjazottak között szerepel a Magyar Telekom, a Kereskedelmi és Hitelbank Nyrt., a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt., valamint  különdíjban részesült a Magyar Posta...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

2006:

...Hazánkban a Magyar Adományozói Fórum első alkalommal állította össze a vállalatok adományozói listáját, valamint a lista alapján először osztotta ki – több kategóriában – a Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó díjat...
a teljes anyag letölthető az alábbi linken:

A dm, az E.ON és a Generali is sikeresen teljesítették 2016-ban a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elnyerésének feltételeit, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatói, társadalmi befektetési tevékenységeit.