Történet

A fejlett társadalmakban a független támogatókat tömörítő szervezetek fontos szerepet játszanak az adományozói kultúra fejlesztésében. A társadalmi felelősségvállalás, a rászorulóknak juttatott támogatások, a jótékonyság Magyarországon sem újkeletű intézmények, ugyanakkor a nemzetközileg elismert „donors forum”-ok mintájára működő szervezet 2006-ig nem működött hazánkban.

Az elmúlt évtizedekben azonban megindult egy folyamat, melyben először a tengerentúli majd a nyugat-európai országok mintájára közép-európai országokban is megkezdték működésüket a felelősségvállalás támogatását és erősítését, a támogatói tevékenység pártfogását zászlajukra tűző szervezetek. A folyamat részeként hazánkban is megfogalmazódott az igény – mind a civil, mind pedig az üzleti szektorban – egy, a hatékony társadalmi befektetések meghonosításának folyamatában szerepet vállaló szervezet létrehozására.

Ezen gondolat gyakorlati megvalósításaként, 2005 év végén megalakult, majd 2006  márciusában megkezdte tevékenységét a Magyar Adományozói Fórum Egyesület.

Szervezetünk 2006-2009 között 8 közép-kelet-európai adományozói fórum (bolgár, cseh, lengyel, magyar, orosz, román, szlovák, ukrán) által közösen megvalósított  CEENERGI projektben vett részt, mely szinte teljes egészében lekötötte kapacitásait.

2010-től a CEENERGI projekt egyes programjainak folytatása mellett megkezdtük a hazai vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatát fejlesztő szolgáltatások bevezetését (7-M modell, Vállalati Önkéntesség, LBG modell, MAF Felelős Támogató Védjegy, Társadalmi Befektetések Díj, IMPAKT).

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál szervezetünkről.